Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

997/12 van 1 september 1991 - Toegang tot het Rijksregister van de Natuurlijke Personen (R.N.P.)

    Met onze omzendbrief C.O. 1246 hebben wij de totstandbrenging aangekondigd van een intermediair on-line communicatienetwerk tussen de Rijksdienst en de kinderbijslagfondsen met het oog op de consultatie van het R.N.P. en het N.R.R.

    Momenteel kan uw instelling onrechtstreeks, via het secretariaat van de Controle, (zie brïef 997/6 van 22 augustus 1990) toegang verkrijgen tot het N.R.R. maar zolang het intermediair netwerk niet operationeel is, is geen enkele toegang tot het R.N.P. mogelijk.

    Het blijkt echter dat de fondsen de grootste moeilijkheden ondervinden om bij sommige gemeentebesturen inlichtingen te verkrijgen over adreswijzigingen van hun rechthebbenden of bijslagtrekkenden en zelfs om het rijksnummer te krijgen van sommige onder hen.

    Het secretariaat van de Controle beschikt momenteel over een rechtstreekse verbinding met het R.N.P. waardoor aan de hand van de naam, voornaam en geboortedatum van een persoon zijn rijksnummer en adres kan verkregen worden.

    Bijgevolg kan u vanaf nu het R.N.P, schrifte1ijk of telefonisch contacteren op dezelfde uren en telefoonnummers als voor de consultatie van het N.R.R., van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 12 u. en van 14 u. tot 16 u.:

    • op het nummer 02/237.23.21 voor een consultatie in het Frans ;
    • op het nummer 02/237.23.42 voor een consultatie in het Nederlands.

    Wij vestigen uw aandacht op het feit dat het in geen geval een systematische raadpleging mag worden maar dat het een laatste hulpmiddel is wanneer de gebruikelijke procedures voor het verkrijgen, van een noodzakelijke inlichting zijn uitgeput (bij de gemeentebesturen voorde adressen en de betrokkenen voor hun rijksnummer). Het is inderdaad zo dat wij deze dienst alleen maar voor welbepaalde gevallen aan de fondsen kunnen verlenen aangezien het om een voorlopige organisatie gaat in afwachting van de aanleg van het online netwerk.

    Top