Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

997/14 van 17 februari 1992 - Massale overname van het rijksnummer van het Rijksregister van de Natuurlijke Personen

    Met de omzendbrief 997/11 van 1 augustus 1991 heeft U kennis genomen van de verschillende fasen die voorzien zijn voor de massale overname van de rijksnummers van de rechthebbenden die in het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden (N.R.R.) met een fictief nummer zijn opgeslagen.

    In de week van 24 tot 28 februari 1992 zal de Rijksdienst alle in het Rijksregister gevonden nummers aan elk fonds bezorgen.

    Inhoud en formaat van de magneetdragers die U zullen worden toegestuurd, staan beschreven in bovenvermelde omzendbrief, pagina 4 en 6.

    De integratie van de in het Rijksregister gevonden rijksnummers in het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden gebeurt:

    • door de Rijksdienst voor de in het Repertorium gearchiveerde rechthebbenden. Deze bijwerking zal plaatsvinden tijdens het weekeinde van 7 en 8 maart 1992.
    • door het fonds voor zijn actieve rechthebbenden, door middel van records met code D. Ideaal zou zijn, om eventuele anomalieën te voorkomen (bijvoorbeeld het geval van een rechthebbende wiens reëel nummer door de Rijksdienst werd ingevoerd, opnieuw actief maken onder een fictief nummer), dat deze records in de bijwerking nr. 9 (van 28 februari tot 5 maart 1992) zouden geïntegreerd zijn.

    Zodra de bijwerking nr. 12 (week van 20 maart tot 26 maart 1992) is afgesloten, zullen de persoonsgegevens van de rechthebbenden die in het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden nog steeds een fictief nummer hebben, afgedrukt worden.

    Het gaat om :

    • nog altijd niet-geïdentificeerde gevallen ondanks de twee reeksen opvragingen ;
    • nieuwe rechthebbenden die in het N.R.R. met een fictief nummer zijn ingevoerd na 19 juli 1991 (datum waarop de magneetbanden met de opvragingen van het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden werden samengesteld) ;
    • rechthebbenden die in het Rijksregi ster geidentificeerd zijn, maar voor wie het fonds geen record met code D heeft doorgestuurd.

    Deze lijsten bevatten naast de persoonsgegevens, het referentienummer van het dossier en de data van vestiging en beëindiging uit het N.R.R.

    Deze lijsten moeten geanalyseerd worden om everntuele fouten in de persoonsgegevens (naam, voornaam en geboortedatum) op te sporen. Deze fouten beïnvloeden namelijk het fonetisch opzoekingswerk in het Rijksregister. Een vergelijking van de lijsten met het model Z, als de rechthebbende erop vermeld staat, ofwel met een ander overtuigend document uit het dossier, is dus noodzakelijk. Wanneer deze opzoekingen zonder resultaat zijn gebleken, moeten de gemeentebesturen geraadpleegd worden omdat de gegevens uit het Rijksregister van deze besturen afkomstig zijn.

    Alle fouten moeten door het fonds verbeterd worden aan de hand van een record met code E (wijziging van een naam en/of voornaam) of met code F (wijziging van een geboortedatum) opdat bij de volgende massale overname de rijksnumers zouden kunnen teruggevonden worden.

    De fondsen die deze lijst op een magneetdrager wensen te bekomen, moeten daartoe een aanvraag doen bij het secretariaat van de Controle, voor 1 maart 1992. De specificaties van de magneetdragers zullen aan de betrokken fondsen meegedeeld worden.

    Top