Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

25 juli 2022 | Wijziging artikel 2 BVR Selectieve participatietoeslagen, inwerkingtreding 31.08.2022

Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 2022 tot wijziging van artikel 2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 mei 2019 betreffende de selectieve participatietoeslagen leerling, wat betreft de algemene vrijstellingen van de toekenningsvoorwaarden (B.S. 25.07.2022)

gewijzigd artikel 2 BVR selectieve participatietoeslagen

De bepalingen rond de vrijstellingen van de toekenningsvoorwaarden van het besluit over de selectieve participatietoeslag werden gewijzigd.  Pleegkinderen hebben recht op een volledige selectieve participatietoeslag, indien de pleegzorg langer dan één jaar onafgebroken duurt en ze gedurende die periode in hetzelfde pleeggezin verblijven. Deze voorwaarde werd aangepast, zodat het pleeggezin niet één en hetzelfde gezin hoeft te zijnLeerlingen die slachtoffer zijn van mensenhandel of mensensmokkel of leerlingen die niet-begeleide minderjarige vreemdelingen zijn, erkend door de dienst Voogdij, hebben recht op de selectieve participatietoeslag wanneer zij het recht hebben om voorlopig op het grondgebied te verblijven in het kader van een lopende verblijfsprocedure. De voorwaarde van een attest van immatriculatie werd geschrapt, zodat ook -12 jarigen hieraan kunnen voldoen. Aan kinderen jonger dan 12 worden namelijk geen verblijfskaarten afgeleverd, zodat zij onmogelijk aan deze voorwaarde konden voldoen.

 

Top