Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

997/1 van 28 juli 1989 - Hervorming van het Nationaal Repertorium der Rechthebbenden

    Op 29 juni laatstleden heeft U de vergadering kunnen bijwonen die door de Rijksdienst georganiseerd werd naar aanleiding van de hervorming van het Nationaal Repertorium der Rechthebbenden en de algemene invoering van het persoonlijk identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen.

    Daarnaast beschrijft de omzendbrief CO 1217 van 25 juli 1989 hoe de verschillende fasen van beide acties verlopen.

    Om een antwoord te geven op eventuele vragen, geven wij U hierna enkele aanvullende gegevens over de hervorming van het Nationaal Repertorium der Rechthebbenden.

    INLICHTINGEN BESTEMD VOOR DE RIJKSDIENST

    Telkens als een rechthebbende 1 door zijn activiteit een recht op kinderbijslag vestigt of doet eindigen, moet er in de regel een bericht van vestiging of einde van recht geregistreerd worden op de magneetband die wekelijks naar de Rijksdienst wordt gezonden.

    Deze wekelijkse bijwerkingen gelden niet alleen voor de vestigingen of beëindigingen van het recht maar ook voor elke wijziging van enkele of alle gegevens die aanvankelijk in het N.R.R. geregistreerd werden.

    Wanneer een rechthebbende in de hoedanigheid van actief werknemer bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of gepensioneerd wordt, moet dit aan het N.R.R. gemeld worden indien één van de hem betreffende referenties gewijzigd is.

    Wanneer een fonds vaststelt dat sommige aan de Rijksdienst overgedragen gegevens foutief zijn, moet het als volgt handelen om de fouten te signaleren: het stelt een einde aan het recht op de oorspronkelijk gemelde datum van vestiging van recht en vestigt het daarna opnieuw in de juiste toestand, net alsof er nooit enige informatie werd doorgegeven.

    De fondsen die door hun administratieve organisatie niet in staat zijn om de initialen van de verschillende voornamen van de rechthebbende te vermelden, laten de 2 stroken op de magneetband (of de diskette) blanco.

    PRAKTISCHE UITVOERING

    Om het hoofd te kunnen bieden aan alle mogelijke moeilijkheden tijdens de herziening van het N.R.R. die tegen 1 oktober 1989 moet afgerond zijn, moeten nog 3 punten verduidelijkt worden.

    • Gebruikt uw fonds een diskette voor deze verrichtingen?
      Zo ja, dan verzoekt de Rijksdienst (directie Controle) U reeds een exemplaar van deze diskette met een willekeurig bestand af te leveren om te kunnen nagaan of dit formaat erkend 2 is.
    • Indien de naam en de voornaam van uw rechthebbenden in 2 aparte stroken moeten gescheiden worden. Wenst uw fonds een magneetband aan de Ri.iksdienst (directie Controle) te zenden die de volgende gegevens voor U zal registreren:
      • het dossiernummer van uw rechthebbenden die in het N.R.R. zijn opgenomen.
      • hun naam en voornaam vermeld in aparte stroken.
      • de datum van vestiging van recht die opgenomen is in het
        N.R.R.
      • de geboortedatum van de rechthebbende.

    Zo ja, wenst U gebruik te maken van een magneetband of diskette?
    Gelieve ook het formaat van de diskette op te geven (8 inch;5 1/4 inch; 3 1/2 inch).

    • Is het voor uw fonds onmogelijk om het bestand van zijn rechthebbenden via een magnetische drager over te dragen?
      Zo ja, wat is de oorzaak hiervan en zijn er alternatieven?
      Geldt dit ook voor de latere bijwerkingen?

    Zodra de Rijksdienst uw antwoord op deze 3 punten heeft ontvangen, zal het de nodige contacten leggen om hierop in te gaan.

    Als bijlage vindt U de praktische richtlijnen voor de herziening van het N.R.R. en de bijwerking van zijn gegevens per magneetband. Wij herinneren U er ook aan dat de testband uiterlijk op 31 augustus 1989 in ons bezit moet zijn sarnen met een begeleidende listing (zie bijlage 2).

    Gelijkaardige richtlijnen zullen U worden meegedeeld indien U disketten wenst te gebruiken.

    Bijlagen

    Bijlage 1: Technische documentatie betreffende de hervorming van het N.R.R.

    Bijlage 2: Modelvoorbeeld van listing

    • 1In het begrip rechthebbende, is niet begrepen de rechthebbende rechtgevende wees, als opgenomen in artikel 56bis, G.W.
    • 2Een bondige beschrijving van de "records" is bij de diskette gevoegd.
    Top