Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

996/14 van 3 december 1999 - Mededelen van sociale gegevens van persoonlijke aard aan inspectiediensten

    Het Toezichtscomité van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid heeft overleg gepleegd over de kwestie van de mededeling van sociale gegevens van persoonlijke aard aan sociale inspectiediensten.

    Het gaat om gegevens die de sociale inspectiediensten en de daarmee gelijkgestelde diensten (de controlediensten van de Rijksdienst worden gelijkgesteld met sociale inspectiediensten door artikel 145 van de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders) kunnen verkrijgen in het kader van hun taak, van overheidsinstellingen of van meewerkende instellingen (o.m. de kinderbijslagfondsen). Ook de controlediensten van de volgende instellingen zijn gelijkgesteld met sociale inspectiediensten:

    • Het Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid
    • Het Federaal Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
    • De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid
    • Het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen
    • Het Fonds voor Arbeidsongevallen
    • Het Fonds voor Beroepsziekten
    • De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie
    • De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

    Als bijlage gaat een kopie van beraadslaging nr. 98/63 van 13 oktober 1998 over een initiatief van de inspectie van de sociale wetten (Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid) om van het genoemde Toezichtscomité de toestemming te verkrijgen voor het inzamelen van bepaalde sociale gegevens van persoonlijke aard.

    De beslissing is van toepassing op zowel de overheidsdiensten als de meewerkende instellingen van de sociale zekerheid (als bedoeld in de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid) anders gezegd de kinderbijslagf'ondsen.

    De beslissing houdt in dat de kinderbijslagfondsen sociale gegevens van persoonlijke aard mogen meedelen aan alle sociale inspectiediensten voor zover die handelen in het kader van de hun door een wet of een bestuursrechtelijke bepaling opgedragen taak.

    Top