Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Informatienota 1986/19: - Kinderbijslag voor de moeilijk te plaatsen werklozen, die in toepassing van art. 171bis van KB van 20 december 1963 betreffende arbeidsvoorziening en werkloosheid in een beschutte werkplaats worden tewerkgesteld.

    Inzake de tewerkstelling van deze moeilijk te plaatsen werklozen kan worden vastgesteld dat bepaalde beschutte werkplaatsen hen als werknemers verbonden met een arbeidscontract en onderworpen aan de sociale zekerheid aanzien, terwijl andere beschutte werkplaatsen geen sociale bijdragen betalen.

    In feite beperken zij zich er toe de ontvangen werkloosheidsuitkeringen aan de betrokkenen over te maken, gebeurlijk verhoogd met bepaalde supplementen.

    Gelet op het standpunt van het departement van Sociale Zaken en in afwachting dat hun toestand definitief bij koninklijk besluit zal worden geregeld mag deze categorie van moeilijk te plaatsen werklozen, op grond van de feitelijke toestand van niet-onderworpenheid aan het stelsel van de sociale zekerheid, verder als volledig vergoede werklozen worden beschouwd.

    Bijgevolg :

    1. is overeenkomstig art. 6 van KB n° 49 het Fonds, waarbij de laatste werkgever vóór de werkloosheid aangesloten was, bevoegd de kinderbijslag te betalen.
    2. moet geen inhouding op de kinderbijslag worden verricht.
    3. kan onder de voorwaarden van KB van 12 april 1984 tot uitvoering van art. 42bis en 56, §2 G.W., (cfr. CO 1130) het recht op de verhoogde schaal worden vastgesteld
    4. kan onder de voorwaarden van art. 63, 2° G.W. het recht op kinderbijslag voor de moeilijk te plaatsen werkloze tijdens de tewerkstelling in de beschutte werkplaats bestaan, onder voorbehoud van de beperking vastgesteld in de CO 1011 van 31 oktober 1975, II, B, 3.

    Bron: Controle: D.55674/10/Diversen/T

    Top