Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Informatienota 1991/23: Toepassing van art. 62, §6 G.W. en van KB van 12 augustus 1985. - Interpretatie van het begrip winstgevende activiteit van de werkzoekende jongere in beroepsopleiding tijdens de wachtstage.

    De informatienota's 1986/52 (besluit van de Vlaamse Gemeenschapsexecutieve van 14 juli 1982) en 187/17(besluit van de Franse Gemeenschapsexecutieve van 9 juli 1985) bepalen dat de beroepsopleiding gevolgd door de jongeren werkzoekenden tijdens de wachtperiode geen beletsel vormt voor de toekenning van de Kinderbijslag ten behoeve van deze laatsten.

    Inderdaad, de vergoedingen ontvangen tijdens die opleiding kunnen niet gelijkgesteld worden met werkloosheidsuitkeringen noch beschouwd worden als het loon van een winstgevende activiteit in de zin van art. 4, §4 van KB van 12 augustus 1985 tot uitvoering van art. 62, §6 van de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders.

    Het besluit van 12 juni 1985 (B.S. van 23 augustus 1985) van de Executieve van de Gemeenschap betreffende de toekenning van sommige voordelen aan personen die een beroepsopleiding ontvangen, machtigt op dezelfde wijze de toekenning van de kinderbijslag ten gunste van de jongeren werkzoekende die een beroepsopleiding in Duitstalig gewest volgen in naleving van de voorwaarden bepaald bij voornoemd besluit van 12 juni 1985,het feit dat zij een premie van 50fr. Per uur ontvangen. (In plaats van 40 fr. per uur toegekend door de Franse en Vlaamse gemeenschap) enerzijds, en dat die vergoedingen " productiviteitspremies" genoemd worden, anderzijds.
    .

    Top