Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Informatienota 1991/34: - Vermelding van EEG-ambtenaren in de bevolkingsregisters.

    Er zijn moeilijkheden gebleken bij het behandelen van EEG-dossiers in verband met het afgeven door de gemeentebesturen van uittreksels uit het bevolkings- of vreemdelingenregister waarop EEG-ambtenaren en hun gezinsleden vermeld zijn (terugzending van onvolledig ingevulde modellen Z).

    Zijn betrokkenen ertoe verplicht zich te laten inschrijven in het register en op welke wijze kan eventueel informatie verkregen worden over de samenstelling van hun gezin?

    Antwoord van de directie Internationale Overeenkomsten dd. 22 oktober 1991. Ref.: G11614/FLU/OC) gebaseerd op een schrijven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Openbaar Ambt aan de EEG-diensten dd. 13 maart 1989.

    De ambtenaren en andere personeelsleden van de vier EEG-instellingen (met name parlement, raad, commissie en economisch en sociaal comité) zijn niet onderworpen aan de formaliteiten met betrekking tot het vreemdelingenregister, evenmin als hun echtgeno(o)te en de leden van hun gezin (ten laste zijnde kinderen onder de 21 jaar en inwonende, ten laste zijnde ascendenten).

    Zij worden bij hun indiensttreding en voor de duur van hun opdracht ingeschreven in het bevolkingsregister van hun hoofdverblijfplaats. Om van het bevoegde gemeentebestuur informatie te verkrijgen over de samenstelling van het gezin (model Z) van een EEG-ambtenaar, moeten onder de woorden "Uittreksel uit het bevolkings- of vreemdelingenregister" de woorden "Uittreksel uit het EEG-protocol" toegevoegd worden.

    Top