Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

17 augustus 2023 | Nieuw! Medeling A/48 - selectieve participatietoeslagen voor leerlingen die materiële ondersteuning krijgen

A/48 van 11 augustus 2023 - Selectieve participatietoeslagen voor leerlingen die materiële ondersteuning krijgen

- Wetgevend kader

  • Het  decreet tot wijziging van het Groeipakketdecreet van 2018, wat betreft het recht op selectieve participatietoeslagen voor leerlingen die materiële ondersteuning krijgen (Aangenomen door het Vlaams Parlement op 12 juli 2023).
  • Het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 mei 2019 betreffende de selectieve participatietoeslagen leerling, wat betreft de begripsomschrijving van de verschillende gezinscategorieën (goedgekeurd op de Ministerraad van 2 juni 2023).

Vanaf 31 augustus 2023 wordt in artikel 38 van het Groeipakketdecreet een nieuwe gezinscategorie toegevoegd, waardoor elke leerling die materiële ondersteuning krijgt (zowel leerling geplaatst bij Fedasil als leerlingen die gebruik maken van niet-rechtstreekse toegankelijke hulp) nog steeds een schooltoeslag kan ontvangen vanaf het moment dat hij/zij voldoet aan alle voorwaarden voor de schooltoeslag (op ijkmoment 31/8 voorafgaand aan het betrokken schooljaar), maar dat dit de bedragen zijn voor voltijds of deeltijds secundair onderwijs (afhankelijk van de onderwijsrichting die ze volgen).

 

Top