Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

996/20 van 27 november 2001 - Mededelingen door de Belgische kinderbijslagfondsen aan de Nederlandse instellingen

    De bijlage 52 van 7 mei 1992 bij de CO 949 verstrekte u instructies met betrekking tot het onderzoek naar rechten op gezinsbijslag in Nederland.

    Gezien er de laatste tijd blijkbaar bij sommige fondsen verwarring is ontstaan omtrent de correcte handelswijze, vindt u hierbij een opsomming van de voornaamste regels.

    • het model H1 is enkel dienstig wanneer de rechtgevende kinderen in Nederland worden opgevoed.
    • het model H1 dient te worden voorgelegd bij elke wijziging in de beroepssituatie (nieuwe werkgever, uitdiensttreding, .....) en/of in de gezinssituatie (volgende geboorte, echtscheiding, ....) van betrokkene of zijn gezinsleden.
    • in de vakken 2 en 3 van voornoemd formulier dienen de gegevens te worden vermeld van de persoon die in België het recht opent.
    • het model H1 bijlage is enkel dienstig om de bedragen van de in Nederland betaalde bijslag op te vragen voor de gezinnen die in Nederland woonachtig zijn.
    • het model H1 bijlage kan slechts om de zes maanden worden voorgelegd, tenzij het recht eerder een einde neemt en dit uitdrukkelijk wordt vermeld.

    In het bijzonder gelieve u nog te noteren dat elk contact met enige Nederlandse kinderbijslaginstelling via onze dienst Verbindingsorgaan dient te gebeuren, zelfs indien het gezin in België woonachtig is (bijlage 62 van 24 februari 1997 bij de CO 949). In dit laatste geval, volstaat een eenvoudig schrijven.

    Volledigheidshalve vermeld ik nog dat het model B1 enkel dient om het mogelijk recht op aanvullende Nederlandse bijslag te laten onderzoeken voor de gezinnen woonachtig in België.

    Top