Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Voor welke kinderen wordt de leeftijdsbijslag gehalveerd?

  Wanneer voor het oudste rechtgevende kind in het gezin van de bijslagtrekkende, zoals dat gevormd was op 31/12/2018, de halvering van de leeftijdsbijslag werd toegepast, blijft dat kind ook vanaf 1/1/2019 recht geven op de gehalveerde leeftijdsbijslag.

  De gehalveerde leeftijdsbijslag zal ook van toepassing zijn voor het oudste rechtgevende kind in het gezin van de bijslagtrekkende dat nog geen zes jaar was op 31/12/2018 (en dat dus nog geen recht had op een leeftijdsbijslag), vanaf het moment dat het zes jaar wordt.

  Voorbeeld

  Aluna en Romelu hebben een dochter Zarina °13/4/2016 en een zoon Yaw °4/5/2018. Deze kinderen vallen onder de overgangsmaatregelen. Vanaf april 2022 zal voor het oudste kind Zarina de gehalveerde leeftijdsbijslag van 16,04 euro* worden betaald. Yaw zal vanaf mei 2024 de volledige leeftijdsbijslag van 31,99 euro* ontvangen.
  *Raadpleeg de geïndexeerde bedragen op de website Groeipakket

  De bedragen van de gehalveerde leeftijdsbijslag worden gekoppeld aan de leeftijd van het kind:

  • 16,04 euro* voor een kind van minstens zes jaar
  • 24,43 euro* voor een kind van minstens twaalf jaar
  • 28,16 euro* voor een kind van minstens achttien jaar

  *Raadpleeg de geïndexeerde bedragen op de website Groeipakket

  Datum laatste bijwerking
  Top