Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Wat zijn meewegende personen in de leefeenheid?

  Meewegende personen zijn personen in de leefeenheid die extra punten meebrengen.

  Die personen wegen mee in hoe hoog een referentie-inkomen van de leefeenheid mag zijn om in aanmerking te komen voor een schooltoeslag.

  Voorbeeld

  Een gezin, vader en moeder (Kris en Anja) hebben 2 kleuters (Tim en Lien) die fiscaal ten laste zijn. De moeder van de vader (Agnes) is inwonend en is ook fiscaal ten laste van Kris en Anja.
  De basis van deze leefeenheid is : Kris,  Anja,  Tim en Lien (3 punten : 1 startpunt  + 2 fiscaal ten laste. De maximum inkomensgrens voor een leefeenheid met 3 punten is : 47.089,41 EUR (bedragen voor 2019-2020.
  Omdat oma Agnes mee inwoont en ook fiscaal ten laste is van de inkomensverstrekkers, telt zij ook mee als 1 punt extra fiscaal ten laste. Dit gezin heeft dus in het totaal 4 punten in de leefeenheid, waardoor de maximum inkomensgrens stijgt naar 53.159,68 EUR. (bedragen voor 2019-2020). Agnes wordt daarom omschreven als een meewegende persoon.

   

  Datum laatste bijwerking
  Top