Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

996/24 van 16 april 2002 - Betaling van de kinderbijslag door middel van een circulaire cheque

    De Rijksdienst is sedert verschillende maanden gevoelig voor de problemen die de sociaal verzekerden ondervinden met de betalingstitels voor kinderbijslag, en meer in het bijzonder met de aanrekening door de bank van kosten verbonden aan de inning van circulaire cheques.

    Ik breng u ter kennis dat de besprekingen met de Belgische Vereniging van Banken, onder impuls van de heer Frank Vandenbroucke, Minister van Sociale Zaken en Pensioenen, hebben geleid tot de opheffing voorde kinderbijslagsector van de inningskosten die op het huidig ogenblik aan de bijslagtrekkenden worden aangerekend.

    Deze tenlasteneming geldt in de twee volgende hypothesen:

    • de inning heeft plaats in een agentschap van de bank van uitgifte;
    • de bijslagtrekkende stort het bedrag op een rekening geopend bij om het even welke bank.

    Deze maatregel heeft concreet uitwerking te rekenen van 1 mei 2002 en is bijgevolg van toepassing op de kinderbijslag vanaf de maand april, betaalbaar op de tiende mei.

    Met het oog op de realisatie van de doelstelling heeft de Belgische Vereniging van Banken tijdig het initiatief genomen om aan eike betrokken bank richtlijnen te verstrekken die de technische aspecten betreffen.

    Teneinde er voor te zorgen dat aan de gezinnen volledige informatie wordt gegeven, vraag ik u vóór 8 mei 2002 (datum van betaling van de kinderbijslag voor de maand april 2002) aan elke bijslagtrekkende die de kinderbijslag met een circulaire cheque ontvangt, een informatieblad zoals in bijlage te sturen.

    Top