Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

997/8 van 2 oktober 1990 - Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden + addendum van 19 november 1991

    Het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden werd overeenkomstig de omzendbrief C.O. 1217 van 25 juli 1989 hervormd en aangepast en wordt nu wekelijks bijgewerkt aan de hand van magneetbanden.

    Deze hervorming heeft plaatsgehad binnen het raam van een omvangrijker project dat tot doel heeft een Nationaal Repertorium van de Kinderbijslag (N.R.K.) op te richten waarin zowel de rechthebbenden, de bijslagtrekkenden als de rechtgevende kinderen uit de de regeling der werknemers zijn opgenomen.

    Deze gegevensbank uitgaande van de nationale nummers, wordt aangelegd aan de hand van gegevens uit het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden; met deze gegevensbank zal men toegang verkrijgen tot het Rijksregister van de Natuurlijke Personen en zich een beeld kunnen vormen van de toestand van een rechthebbende.

    Tijdens de maanden die sedert de hervorming van het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden verstreken zijn, is gebleken dat de onderrichtingen van de Rijksdienst niet altijd werden nageleefd: de data van vestiging en van beëindiging, bijvoorbeeld, stemmen niet altijd overeen met de betaaldata, wat aanleiding geeft tot pseudo-problemen.

    Daarom werd het programma voor het beheer van het Nationaal Repertorium van de Rechthebbenden volledig herzien, niet alleen om meer te voldoen aan de behoeften van alle gebruikers maar ook opdat de onderrichtingen voortaan nauwgezet zouden worden nageleefd (de gegevens zullen dus veel strenger gecontroleerd worden).

    Wij vragen U kennis te willen nemen van de onderrichtingen in bijlage I die vanaf 30 november 1990 de voorgaande doen ervallen en vervangen.

    Zo blijven de onderrichtingen uit de omzendbrief Dd/11/DIV/9.S.B./3 van 26 februari 1990 tot 29 november 1990 (bijwerking nr. 59) van toepassing. Vanaf de volgende bijwerking (bijwerking nr. 60 van 30 november 1990 tot 20 december 1990 3 weken) moeten de nieuwe onderrichtingen, d.w.z. die welke zijn opgenomen in bijlage I, strikt worden toegepast.

    Dat betekent dus dat vanaf 3 december 1990 geen magneetbanden meer kunnen overgezonden worden die opgemaakt zijn volgens de vorige richtlijnen : een magneetband of een diskette die wordt afgewezen, moet, oak al gaat het om een bijwerking met betrekking tot het tijdvak voor 3 december, opnieuw geformatteerd worden conform de nieuwe voorschriften.

    Voorbeeld :

    • Bijwerking nr. 58 van 15 tot 22 november wordt afgewezen.
    • Bijwerking nr. 59 van 23 tot 29 november wordt aanvaard maar kan niet verwerkt worden omdat de vorige afgewezen is.

    Aangezien de nieuwe voorschriften gelden vanaf 30 november (bijwerking nr. 60), moeten bijwerking 58 en 59 dus opnieuw geformatteerd worden, omdat ze na 30 november moeten worden verwerkt.

    Het is dus raadzaam voor de laatste weken voor 30 november, 2 parallelle magneetbanden met bijwerkingen (1 volgens de vroegere en 1 volgens de nieuwe richtlijnen) aan te maken. Desgewenst kunt U deze magneetbanden naar de Rijksdienst sturen om vooraf te laten controleren of de wijzigingen correct zijn doorgegeven, conform de nieuwe technische richtlijnen.

    De Rijksdienst vraagt hoe dan oak de fondsen om hem zodra dit mogelijk is, en voôr maandag 5 november 1990, een test-magneetband (of diskette) toe te sturen die de volgende registraties moet bevatten :

    • - een (of meer) bericht(en) van vestiging ten gunste van een nieuwe rechthebbende in de regeling
    • - een (of meer) bericht(en) van vestiging ten gunste van een rechthebbende in de regeling ;
    • - een (of meer) bericht(en) van beëindiging ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van het nationaal nummer ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van de naam en/of de voornaam van de rechthebbende ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van een geboortedatum ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van het stamnummer (nummer van de aangeslotene en/of van de rechthebbende) ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van de datum van vestiging ;
    • - een (of meer) bericht(en) van rechtzetting van de datum van beëindiging
    • - een (of meer) schrapping(en).

    Desgewenst kan de Rijksdienst voor U informatievergaderingen organiseren over de nieuwe technische richtlijnen. Daarvoor neemt U best contact op met de directie Controle, nummer (02)237.23.45 of het nummer 02/237.23.42.

    De nieuwe lijst van secties die door de betaalbureaus van de Rijksdienst gebruikt worden, vindt U in bijlage II. Aan de hand van deze secties kan men een dossier opzoeken waarvoor een "cumulatie-onderzoek" gaande is.

    Wij dringen erop aan dat deze richtlijnen nauwgezet gevolgd worden en dat de magnetische dragers eens per week worden verstuurd, met name op vrijdag, met alle gegevens die tot de dag voordien zijn geregistreerd. De betrouwbaarheid van het Repertorium is van fundamenteel belang voor de toepassing van de reglementering inzake de provisionele betalingen zoals zij is vastgelegd in het koninklijk besluit van 12 juni 1989 tot uitvoering van artike1 71, §2 van de samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor werknemers.

    Addendum van 19 november 1991

    Addendum van 19 november 1991

    Top