Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

Informatienota 1987/6: - Loopbaanonderbreking tijdens tewerkstelling in een Beschutte Werkplaats.

    Een kind, (70% arbeidsongeschikt erkend en meer dan 25 jaar oud), is rechtgevend op kinderbijslag in toepassing van art. 63, 1 lid, 2°, b G.W. (ingevolge zijn tewerkstelling in een beschutte werkplaats).

    Op een bepaald moment onderbreekt hij zijn loopbaan, zoals voorzien in de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen, en geniet een onderbrekingsuitkering. Hieromtrent kan het volgende gesteld worden:

    1. de loopbaanonderbreking is op zich geen reden tot herziening van de arbeidsongeschiktheid. De CO 1143 van 20 februari 1985 stelt immers : "Een tewerkstelling in een beschutte werkplaats of het genieten van sociale prestaties die uit een dergelijke tewerkstelling voortvloeien geven nochtans geen aanleiding tot herziening van een vroegere getroffen beslissing".
    2. gezien het recente begrip van de loopbaanonderbreking niet voorzien is in art. 63, G.W. en hierdoor een hiaat in de wetgeving is ontstaan, bestaat voorlopig geen recht op kinderbijslag voor een mindervalide die een uitkering bekomt n.a.v. een loopbaanonderbreking na een tewerkstelling in een beschutte werkplaats, onder voorbehoud van een eventuele latere aanpassing van art. 63, G.W. Dergelijke dossiers dienen in beraad gehouden te worden.

    Bron: Juridische Studiën. Ref.: E720/Contr.

    Top