Geef een zoekwoord in, en selecteer indien gewenst een filter.
Indien je zoekterm bestaat uit meerdere woorden, zet je deze tussen aanhalingstekens (“). Op meerdere termen tegelijk zoeken, kan door het gebruik van een komma.

21 augustus 2023 | Publicatie B.S. 21.08.2023 decreet tot wijziging Groeipakketdecreet - Recht op selectieve participatietoeslagen voor leerlingen die materiële ondersteuning krijgen

Decreet van 14 juli 2023 tot wijziging van het Groeipakketdecreet van 2018, wat betreft het recht op selectieve participatietoeslagen voor leerlingen die materiële ondersteuning krijgen (B.S. 21.08.2023) - inwerkingtreding 31.08.2023

Dit decreet treedt in werking op 31 augustus 2023 en is van toepassing voor de toekenning van selectieve participatietoeslagen vanaf het schooljaar 2023-2024.

Volgende artikelen werden gewijzigd:

Het Groeipakketdecreet bevat regels voor het toekennen van de gezinsbijslagen, en een aantal toelagen in het kader van het gezinsbeleid. Die toelagen worden verdeeld in selectieve participatietoeslagen (een overheveling van de schooltoelagen vanuit Onderwijs) en andere, nieuwe toelagen in het kader van het gezinsbeleid. Bij het bepalen of een leerling in aanmerking komt voor een selectieve participatietoeslag wordt uitgegaan van de inkomsten van het gezin waartoe de leerling behoort. Hiertoe worden in artikel 38 van het Groeipakketdecreet gezinscategorieën benoemd. In dit kader werd een nieuwe gezinscategorie ingevoerd die ervoor zorgt dat een leerling die ten laste is van de overheid niet meer zal worden gekwalificeerd als een gehuwde, zelfstandige of alleenstaande leerling.

Top